„Volkswagen Caddy“ parkuojasi pats

Visos forumu naujienos bus talpinamos čia! :swear:

„Volkswagen Caddy“ parkuojasi pats

Standartinė Robertas » 26 Bir 2012, 21:21

Paveikslėlis

„Volkswagen Commercial Vehicles“ padalinyje gaminamas „Volkswagen Caddy“ yra vienas iš populiariausių ir universaliausių prekių išvežiojimui mieste skirtų furgonų. Dabar naudodamasis parkavimo pagalbininku su automatinio parkavimo funkcija, „Caddy“ vairuotojas gali dar užtikrinčiau jaustis intensyviame miesto eismo sraute.

Parkavimo pagalbininkas – komercinio furgono „Volkswagen Caddy“ papildomų priedų sąraše
„Volkswagen Caddy“ – daug ir kitų priedų bei funkcijų
Įspūdinga „Caddy“ modelių bei komplektacijų įvairovė

Parkavimo pagalbininkas, visų ratų pavara ir automatizuota DSG transmisija. Visas minėtas funkcijas šioje komercinių automobilių klasėje turi tik vienintelis „Caddy“.

Naujausios kartos parkavimosi pagalbininkas, kurį nuo šiol papildomai galima sumontuoti ir „Volkswagen Caddy“, suteikia plačias galimybes parkuotis net ankštose gatvėse, kur tam vietos itin maža. Ši funkcija itin nudžiugins kurjerius ir teikiančius skubių siuntų pristatymo paslaugas.

Parkavimosi sistema įjungiama specialiu prietaisų skydelio mygtuku, kai automobilio važiavimo greitis neviršija 40 km/val. Manipuliuodamas posūkio signalo svirtele, vairuotojas pasirenka, kurioje gatvės pusėje jis pageidautų parkuoti furgoną. Parkavimo su pagalba procesas prasideda parkavimo pagalbininko sistemoje esantiems ultragarsiniams jutikliams nustačius, kad laisvas plotas yra pakankamas saugiam parkavimui. Vairuotojas pavarų perjungimo svirtimi pasirenka atbulinės eigos pavarą ir, tai atlikęs, jis turi tik paspausti akceleratoriaus arba stabdžio pedalą. Tada pagalbinės automatinės sistemos perima automobilio valdymą. Pradeda veikti įvairūs įspėjamieji garsiniai signalai, o daugiafunkcinio rodmenų skydo ekrane galima stebėti įvairaus pobūdžio parkuoti padedančią informaciją.

Vykstant parkavimo procesui, automatinis pagalbininkas sumažina automobilio važiavimo greitį iki 7 km/val.

Jutikliai nuolat stebi padėtį aplink automobilį ir, kilus atsitrenkimo į bet kokią kliūtį pavojui, automatika stabdo automobilį automatiškai. Be to, parkavimą atlikti padeda ir 360 laipsnių optinio parkavimo sistema (OPS).

Žinoma, iš automatinės sistemos sunku tikėtis visiško patikimumo absoliučiai visais atvejais, todėl už automobilio stabdymą ir visus manevravimo sprendimus vairuotojo atsakomybė išlieka.

Sistemos vaizdo kameros rodo automobilio vaizdą iš viršaus spalvotame tam tikslui tinkamos automagnetolos arba navigacinės sistemos ekrane. Be to šį vaizdą papildo geltonos ir raudonos spalvų įspėjamieji signalai, informuojantys vairuotoją apie „Caddy“ arba „Caddy Maxi“ priekyje arba gale atsiradusias kliūtis. Apie kliūtis vairuotoją įspėja ir garsinis signalas.

Parkavimosi pagalbininką įmanoma sumontuoti beveik visuose „Caddy“ modeliuose: furgonuose, krovininiuose – keleiviniuose arba keleiviniuose su įprasta arba pailginta ratų baze. Perkant „Volkswagen Caddy“, šis parkavimo pagalbininkas, įskaitant priekyje ir gale montuojamus apie kliūtis įspėjančius garsinio signalo jutiklius, papildomai kainuoja 721,00 Eur.

Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3115
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Grįžti į Auto naujienos

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Google [Bot]

cron