VMI naujienos vairuotojams

Visos forumu naujienos bus talpinamos čia! :swear:

VMI naujienos vairuotojams

Standartinė Robertas » 20 Rgp 2015, 14:52

Nuo šiol baudas Lietuvoje bus galima susimokėti paprasčiau: sukurtos elektroninės paslaugos, kurios leis prisijungus prie interneto atsiskaityti už padarytus nusižengimus. Nedrausmingiems vairuotojams Mokesčių inspekcija turi naujieną. Įdiegus naujas funkcijas „Mano VMI“ sistemos vartotojai prisijungę gali pamatyti jiems paskirtas administracines baudas ir jų mokėjimo statistiką, taip pat sumokėti baudas, už kurias jie nėra atsiskaitę. Šios paslaugos vartotojams pasiūlytos įgyvendinus projektą „E-bauda“. Pastebima, kad pasiūlius naują baudų administravimo tvarką, padaugėjo sistemos „Mano VMI“ naudotojų: nuo liepos pradžios iki rugpjūčio vidurio prie sistemos prisijungė dar 15 tūkst. gyventojų.
„Anksčiau naudotos skirtingos baudų administravimo procedūros, skirtingi mokėjimo kodai sudarė didelių nepatogumų gyventojams, pasitaikydavo klaidų ir nesusipratimų“, - kalbėjo Informatikos ir ryšių departamento direktorius Evaldas Serbenta. Pasak jo, nauja sistema palengvino ir institucijų, skiriančių baudas, darbą, nes jiems nebereikės rūpintis baudų išieškojimu – tai vyks automatiškai. Tačiau DELFI jau sulaukė vartotojų skundų, kad sistema veikia ne visiškai sklandžiai. „Kaip tik teko susidurti su nauja sistema. Prieš mėnesį buvau užfiksuotas viršijęs greitį ir apsidžiaugiau sužinojęs, kad baudą jau galima sumokėti internetu. Gauto pranešimo apie baudą tekste nėra tikslių nuorodų, kaip tai padaryti, todėl ieškojau internete. Policijos internetiniame puslapyje dar buvo sena informacija. Radau straipsnį, kad galima atsiskaityti per „Mano VMI“, bet prisijungęs radau pranešimą, kad dėl techninių problemų sistema laikinai neveikia“, - rašė skaitytojas. Jis dėstė, kad nors Mokesčių inspekcijos puslapyje rado sąskaitos numerį ir įmokos kodą, baudą sumokėjo.
„Susisiekus su pranešime apie baudą nurodyta tyrėja sužinojau, kad jie informacijos negavo ir jei nesumokėsiu iki nurodytos datos, bauda gali padvigubėti, o gal net būti perduota antstoliams. Jau praėjo savaitė nuo mano atlikto pavedimo, tyrėjai nusiunčiau banko mokėjimo išrašą, bet Policija informacijos dar neturi. Sakė jie buvo informuoti kad mokėjimai „stringa“ ir man pasiūlė toliau aiškintis su Mokesčių inspekcija“, - apgailestavo jis.
Pasak Mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojo Vyganto Ivanausko, neužfiksuota, kad sistema veiktų su trukdžiais, o mokėtojui veikiausiai įspūdis apie sistemos sutrikimus galėjo susidaryti, jei jis netinkamai įvedė identifikacijos kodą. Šį kodą - Registro objekto identifikacinį kodą – galima rasti ant įteiktų pranešimų apie baudą. Be to, jis patarė, kad vartotojai, kurie naudojasi „Mano VMI“ paslauga, gali mokėdami baudas suformuoti pranešimą Mokesčių inspekcijai ir tai leistų išvengti žmogiškųjų klaidų. Įgyvendinus projektą, policija, kaip ir kitos baudas už administracinius pažeidimus skiriančios institucijos, informaciją apie baudų sumokėjimą gauna iš vieno šaltinio – Mokesčių inspekcijos. Projekto vertė - 2,49 mln. eurų, jis finansuotas iš Europos Sąjungos lėšų.
Paveikslėlis
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/ned ... d=68785264
Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3114
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Grįžti į Auto naujienos

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Registruotų vartotojų nėra