Saugiausi Lietuvoje – šeimyniniai automobiliai

Visos forumu naujienos bus talpinamos čia! :swear:

Saugiausi Lietuvoje – šeimyniniai automobiliai

Standartinė Robertas » 09 Gru 2011, 20:20

Paveikslėlis
Saugiausiai Lietuvoje jaučiasi populiariausių vienatūrių šeimyninių automobilių savininkai. Šie automobiliai rečiausiai patenka į autoįvykius ir mažiau vagiami, o nelaimės nešėjų sąraše pirmauja BMW, rodo „PZU Lietuva“ duomenys.

„PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas teigia, kad mažiausiai galvos skausmo savininkams sukelia „Ford Galaxy“, „Opel Zafira“, „Opel Meriva“, „Renault Scenic“, „Renault Espace“, „Volkswagen Sharan“, tarp saugių automobilių patenka ir „Volvo V40“.

„Išvardyti automobiliai patyrė mažiausiai avarijų ir pavogtųjų sąraše jų šiemet gerokai mažiau. Tokius rodiklius nulemia du faktoriai – automobilius vairuojančių asmenų drausmingumas ir naudojamos automobilių apsaugos sistemos. Tikėtina, kad vienatūrius šeimos automobilius vairuoja asmenys, vežantys šeimas, vaikus, taigi jie jaučia didesnę atsakomybę už keleivius ir yra atsargesni. Be to, šie žmonės ir šeimos turtą saugo labiau – renkasi patikimesnes apsaugos sistemas“, - teigė „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius.

Anot jo, 2011-aisiais bendrovė fiksuoja ir sumažėjusį bendrą automobilių vagysčių skaičių. Per 10 šių metų mėnesių bendrovė užfiksavo 29 automobilių vagystes, tuo tarpu pernai per visus metus atlyginti nuostoliai 50 pavogtų lengvųjų automobilių savininkams.

Kalbėdamas apie nesaugiausius automobilius E.Skupas sakė, kad tiek šiais, tiek praėjusiais metais dažniausiai buvo vagiami „Audi“ ir „Vokswagen“ automobiliai. Šiemet iš pavogtų automobilių sąrašo dingo „Mercedes-Benz“ mašinos. Į autoįvykius dažniausiai pateko ir detales vagiančių ilgapirščių dėmesio daugiausiai sulaukė BMW.

„Draudikų turima statistika leidžia teigti, kad BMW markės automobiliai yra didžiausias galvos skausmas ir draudikams, ir policijai. Matyt, šio automobilio techninėms galimybėms sunku atsispirti, todėl juos vairuojantys asmenys kur kas labiau linkę rizikuoti, taigi dažniau už kitus patenka į eismo įvykius. Iš tiesų visuomenėje susiklostęs požiūris į BMW automobilius turi pagrindo“, - svarstė „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius.

Ekspertas teigia, kad brangūs automobiliai vagiami rečiau – juose montuojamos aukštesnės klasės apsaugos sistemos ir savininkai brangius automobilius saugo daug atsakingiau.

Šaltinis: http://auto.delfi.lt/advice/saugiausi-l ... d=52722807
Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3114
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Grįžti į Auto naujienos

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Registruotų vartotojų nėra

cron