Kas automobilyje turi būti : kondicionierius, el. langai...

Diskutuokime apie automobilius :angel:

Kokius privalumus pasirinktumėtei perkant automobilį ? (Pasirinkti galima 5 pozicijas)

Kondicionierius
8
19%
El. langai
8
19%
Autopilotas
5
12%
Lengvo lydinio ratlankiai
1
2%
Signalizacija
1
2%
Šildomos sėdynės
3
7%
Borto kompiuteris
7
17%
Traukos kontrolės sistema
1
2%
Parkavimo sistema
5
12%
Daugiafunkcinis vairas
2
5%
Šildomi veidrodėliai
1
2%
DVD
0
Balsų nėra
 
Viso balsų : 42

Kas automobilyje turi būti : kondicionierius, el. langai...

Standartinė Robertas » 23 Lap 2012, 23:01

Norėdami įsigyti automobilį, dauguma vairuotojų iš anksto yra nusistatę kriterijus, koks tas automobilis turėtų būti, o išsirinkę markę ir modelį neatsisako sugaišti daugiau laiko ir detaliau pasidomėti technine automobilio charakteristika ir ypatumais arba netgi kreiptis patarimo į specialistą.

Dauguma vairuotojų, planuojančių įsigyti automobilį, nenori pirkti katės maiše ir būtinai iš anksto pasidomi atsiliepimais ir rekomendacijomis apie konkretų nusižiūrėtą modelį, rodo autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausa. Beveik pusė vairuotojų ieško atsiliepimų internete arba klausinėja pažįstamų asmenų, dar kas penktas netgi parodo automobilį specialistui ar pasitaria su juo, kokie privalumai ir minusai būdingi tam tikram modeliui. Yra dalis vairuotojų, kurie pripažįsta, jog atsiliepimais domisi, bet per daug jų nesureikšmina. Apie 10 proc. respondentų teigia, kad visiškai neklauso kitų nuomonės ir perka automobilį, jei tik jis pasirodo tinkamas.

Pagrindiniai atrankos kriterijai – kaina, markė ir degalų tipas

Paklausti, pagal kokius kriterijus šiuo metu renkasi automobilius, dauguma vairuotojų teigia, kad kaina, markė ir degalų tipas bei degalų suvartojimas yra pagrindiniai pirminiai atrankos kriterijai (atitinkamai 17, 15 ir 14 proc. apklausos dalyvių). Kiti vairuotojai įvardija, kad dar labai svarbu, kokie transporto priemonės pagaminimo metai (beveik 14 proc.), modelis (11 proc.), rida (9 proc.), darbinis tūris (8 proc.), galia (7 proc.). Mažiausiai dėmesio skiriama automobilio spalvai.

Kondicionierius ir elektriniai langai – daugeliui būtinybė

Kad ir kiek šiuolaikiniai automobiliai turėtų integruotų specializuotų funkcijų, palengvinančių vairavimą ir važiavimą, tačiau trečdalis vairuotojų pripažįsta, kad pirktų automobilį ir be papildomų privalumų. Tie, kurie pageidauja specialių funkcijų, teigia, kad nepirktų automobilio, jei jame nebūtų kondicionieriaus (kas ketvirtas Autogidas.lt respondentas), elektrinių langų (kas penktas), pastovaus greičio palaikymo sistemos („autopiloto“, 11 proc. apklausos dalyvių). Kiti papildomi dalykai mažiau domina automobilių pirkėjus.


Paveikslėlis
Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3114
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Grįžti į Diskusijos apie auto

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Google [Bot]

cron