Kaip išlaikyti automobilio vertę?

Informacija

Kaip išlaikyti automobilio vertę?

Standartinė Robertas » 30 Kov 2014, 22:50

Čia straipsnelis kaip išlaikyti automobilio vertę.
Bet kai kurie patarimai juokingi.... sutepti vyrius....


Vokietijos organizacijos TUV SUD ekspertai pateikia penkis patarimus, į kuriuos turėtų atsižvelgti kiekvienas atsakingas vairuotojas.

1. Žibintų lemputės. Automobilių savininkai gali pakeisti praktiškai visas lemputes. Tiesa, nors tai neretai ir būna laiko reikalaujantis užsiėmimas, visgi tokiu būdu galite išties sutaupyti. Maža to, ne visi meistrai nori „terliotis“ su šia užduotimi. Patariama, kad savarankiškai lemputes pasikeitę vairuotojai vėliau servise sureguliuotų žibintų švietimo kampą. Įspėjimas: niekada patys nekeiskite ksenoninių lempučių – tai pavojinga, nes jų uždegimui būtina labai aukšta įtampa.

2. Poliravimas. Jeigu aptikote nedidelių dažų pažeidimo vietų – panaikinkite jas anksčiau nei čia atsiras rūdys. Problemą gali pašalinti namų sąlygomis naudojami poliruokliai. Vis dėlto nesitikėkite, kad tai padės 100 proc. – dažniausiai nuo rūdžių padės tik šioje srityje besispecializuojantys meistrai.

3. Valymas. Užsukti į plovyklą nepakanka – yra daug dalių, kurias reikia atskirai valyti. Pavyzdžiui, vairuotojai, kurie reguliariai rūpinasi dugno ar važiuoklės komponentų švara, apsisaugo nuo korozijos ir taip pagerina automobilio išliekamąją vertę. Juk priekabūs pirkėjai vertina ne tik variklio ar kėbulo būklę.

4. Sutepimas. Automobilių savininkai, sutepus durų ar variklio dangčio lankstus, turėtų greitai pastebėti rezultatus. Atidarymas tampa lengvesnis, dingsta girgždesys. Be to, reguliarus lankstų sutepimas prailgina jų tarnavimo laiką.

5. Nekiškite nagų. Paprasta taisyklė – visus su saugumu susijusius komponentus palikite profesionalų priežiūrai. Į šią kategoriją galima įtraukti stabdžius, valdymo sistemą, pakabą ir elektroniką. „Šiems komponentams reikia specialios priežiūros. Neturint reikiamos kvalifikacijos geriau palikti remonto darbus servisui“, – įspėja TUV SUD ekspertas.

Itin svarbus patarimas – reguliariai atlikti techninius aptarnavimus, t.y. kaip nurodo gamintojas. Tai tikrai atsipirks tuomet, kai norėsite automobilį pardavinėti.

http://www.delfi.lt/projektai/automobil ... z2xTexoF49


Kaip Jūsų nuomonė, kas padeda automobiliui išlaikyti vertę?
Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3114
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Re: Kaip išlaikyti automobilio vertę?

Standartinė nartelis » 31 Kov 2014, 19:54

Manau, kad jei automobilio savininkas ne tik tai vartotojas, tai jis tą automobilį pats prisižiūrės. (Vartotojas, tai toks vairuotojas, kuris nežino kaip variklio tepalo, stabdžių, aušinimo skysčio, akumuliatoriaus elektrolito ir t. t. lygį patikrinti ir važiuoja su automobiliu tol kol jis dar veža. Po to perka kitą ir juo tapačiai naudojasi.
Espace IV 1,9 dci, Authentique
Espace II, 2,2 l, 96 m. LPG, LIMITED (EX)
nartelis
Serviso meistras
Serviso meistras
 
Pranešimai: 627
Užsiregistravo: 15 Spa 2009, 20:12
Miestas: Marijampolė
Automobilis: ESPACE IV 1,9 dci . 06, ESPACE IV1,9 dci 03 (EX)

Re: Kaip išlaikyti automobilio vertę?

Standartinė Energetikas » 31 Kov 2014, 20:09

Vokiečiams gal ir tinka, bet tik ne lietuviams :) Kas čia per problema pakeisti Xenon lemputę? :D Ir prie ko čia aukšta įtampa, juk niekas neliepia ją keisti neišjungus šviesų :lol:
Apie rūdis - irgi ne visada jos išlenda, ypatingai ant plastmasinių detalių :rofl:
Netepsi - nevažiuosi, jei jau pradėjo girgždėti, tai ne tik tepti reikia :lol:
O geriausias tai penktas, tinka visiems punktams - NEKIŠKITE NAGŲ niekur ir niekada tam yra servisai - tikras vokiškas požiūris, turint "lizinginį" automobilį iki trejų metų senumo ;)
O senam "grabeliui", kad ir kaip tu jį mylėtum ir "cackintum" kainos nebus, norėčiau pamatyti tokį žmogų, kuris patikėtų parduodamo, 10-15 metų senumo automobilio geru (jei ne idealiu) stoviu ir kilometražu ne didesniu, nei 100 t.km.. :o
Opel Zafira 2000 m. 1,8 16V
Vartotojo avataras
Energetikas
Serviso vadovas
Serviso vadovas
 
Pranešimai: 1005
Užsiregistravo: 23 Bal 2009, 16:57
Miestas: Šiauliai
Automobilis: Renault Clio IV 1,5dci


Grįžti į Autopanorama

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]

cron