Baudos balų sistema sugrįžta | Apklausa

Visos forumu naujienos bus talpinamos čia! :swear:

Ar pritarete baudos balų sistemai?

TAIP
3
43%
NE
4
57%
 
Viso balsų : 7

Baudos balų sistema sugrįžta | Apklausa

Standartinė Robertas » 09 Lie 2014, 15:40

Ši sistema leis efektyviau kovoti su Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidinėjimu, drausminant pakartotinai jas pažeidžiančius vairuotojus - gavę tam tikrą balų skaičių už padarytą pažeidimą jie bus labiau motyvuoti nepadaryti kito pažeidimo.

Tuo tarpu pakartotinai KET pažeidinėjantiems vairuotojams, per vienus metus surinkusiems nustatytą balų skaičių, bus atimta teisė vairuoti.

„Matydami, kad situacija keliuose negerėja, kad nepasitvirtino ta baudų sistema, kuri buvo priimta praėjusios Vyriausybės, priėmėme sprendimą ją pažiūrėti, remiantis Europos patirtimi.

Iš 28 Europos Sąjungos valstybių net 21-oje taikoma balų sistema“, - teigia vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. - „Darome tai dėl to, kad vis dėlto tuos, kurie sistemingai pažeidinėja Kelių eismo taisykles, būtų galima vieną kartą sustabdyti.

Šiuo metu tie, kurie turi pinigų, susimoka baudą ir toliau vairuoja. Manau, kad teisingiausia bausmė, kad tiems, kurie turi stažą, surinkus iki dešimt balų, būtų atimtos teisės ir pilietis turėtų iš naujo laikyti egzaminus, kad gautų teises“.

Balai galios metus

Už KET pažeidimų padarymą skiriami balai bus diferencijuojami priklausomai nuo pažeidimo sunkumo ir keliamo pavojaus eismo saugumui (2, 3, 4 ar 5 balai).

Pakartotinai KET pažeidinėjantys asmenys, kurie per vienerius metus surinks 10 ar daugiau balų, neteks teisės vairuoti transporto priemonės nuo devynių mėnesių iki vienerių metų. Įvertinus pradedančiųjų vairuotojų (turinčių iki dvejų metų vairavimo stažą) keliamą grėsmę eismo saugumui, teisė vairuoti jiems bus atimta surinkus ne 10, o 6 balus.

Balai bus skiriami už tokius pažeidimus, kaip nustatyto greičio viršijimas, kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, sukėlus autoįvykį, vairavimas esant neblaiviems ir kt. tačiau tik už tuos, kuriuos padarius, sankcijoje numatyta bauda. Jei už pažeidimą numatyta galimybė atimti teisę vairuoti transporto priemones, balai nebus skiriami.

Paskirtų balų galiojimas baigsis suėjus vieneriems metams nuo jų paskyrimo dienos arba už juos paskyrus papildomą administracinę nuobaudą – teisės vairuoti transporto priemonę atėmimą.

Šiems įstatymų pakeitimams dar turės pritarti Seimas.
Mazda MPV 2002 2.0l 16V (ex), Chrysler Grand Voyager 3,3l 2003m.(ex), Opel Zafira 2002m. 2.2l (ex), SEAT Alhambra 1999m. 1,9l 81KW (ex), VW Touran 2005 1.9l 77KW
BAR darbiniai žibintai | LED dienos žibintai |OSRAM lemputės | Autodalys Tecdoc
Vartotojo avataras
Robertas
Servisų Magnatas
Servisų Magnatas
 
Pranešimai: 3115
Užsiregistravo: 10 Lap 2008, 21:23
Miestas: Šiauliai
Automobilis: VW Touran 1,9TDI 77KW

Grįžti į Auto naujienos

Dabar prisijungę

Registruoti vartotojai: Registruotų vartotojų nėra